Heb je technische vragen over de Fiat 500, dan kun je deze stellen aan de technische commissie van de Fiat 500 Club Nederland.

500motor

Gordon Cornelissens is bereid je vragen zo goed mogelijk te beantwoorden via e-mail. 

Nu is het nog hartje winter maar binnen enkele weken kan het voorjaar zich ook weer aandienen. Dan kunnen we de 500 weer uit de winterslaap halen. Het is dan verstandig om direct even wat dingen na te kijken omdat er na een lange stilstand best wat controlepunten kunnen zijn.
>> Uit de winterslaap

We willen graag de autogegevens van de leden up to date houden. De auto’s wijzigen regelmatig van eigenaar en deze wisselingen worden lang niet allemaal doorgegeven. Daarom via de link hieronder een invulformulier waarmee u de gegevens door kunt geven. Als u in het bezit bent van meedere auto’s kunt u het formulier meerdere keren invullen en verzenden.
>>Autogegevens bekijken
>>Autogegevens doorgeven

Bij sommige sleutelklussen is het essentieel om de bouten met het juiste aanhaalmoment vast te draaien. Dit geldt met name bij de wielophanging, en de motor (bijvoorbeeld de cilinderkop). Voor de sleutelaars is er een lijst met de aanhaalmomenten voor de Fiat 500 op de website geplaatst.
De lijst is ook de downloaden in PDF formaat.
>>Aanhaalmomenten


Tips voor het rijden in de Fiat 500

De Fiat 500 wijkt iets af van de moderne auto’s als het gaat om het starten en rijden. Onderstaande pagina geeft eenvoudige uitleg voor nieuwe Fiat 500 chauffeurs!


United colors of Fiat 500

Een groot aantal kleuren van de Fiat 500 met bijbehorende kleurnummers staan in de United colors of Fiat 500 kleurentabel. Deze is nu te downloaden als PDF bestand.


Aankooptips

De Fiat 500 Club heeft een folder ontwikkeld met aan aankooptips. Het betreft de kale foldertekst, dus zonder doorzichten en afbeeldingen.


Zelf sleutelen

Voor diegenen die zelf aan de Fiat willen sleutelen is het een goed werkplaatshandboek onmisbaar. Het ‘Owners Workshop Manual’ van Haynes (engels) is een goede keuzen.
Het ISBN nummer hiervan is 0 900550 90 2.


Chassisnummers

Het chassisnummer van de Fiat 500 is te vinden links boven de tank op het typeplaatje in de kofferruimte en ingeslagen in het schutbord.
Een overzicht van alle chassisnummer is te vinden in de volledige lijst.


Rijden met blauwe kentekenplaten

Heeft je Fiat 500 een gele kentekenplaat en wil je een blauwe of historische kentekenplaat op je auto?
Dat kan als:

  1. het voertuig vóór 1 januari 1978 voor het eerst op de weg is gekomen (datum eerste toelating). Voor de Fiat 500 geldt dit altijd.
  2. het kenteken bestaat uit 2 groepen van 2 cijfers en 1 groep van 2 letters.

Een gele kentekenplaat zit vaak op de auto als deze bijvoorbeeld uit Italië geïmporteerd is.
Hoe je te werk moet gaan kun je lezen op de site van de RDW.