keer terug naar de vorige pagina

Mooi Groningen / Kop d'r veur

Zaterdag 11 september 2021 - Ter Apel

Op 11 september 2021 wordt er een nieuwe toerrit georganiseerd welke door het oosten van Groningen gereden wordt. Dat gedeelte van Groningen is mooier dan de meesten van ons zich realiseren. Het bestaat zeker niet alleen uit koeien, suikerbieten, hier en daar een huis en onverstaanbare bewoners. Het is er prima toeren in een mooie en rustige omgeving.

Hoewel de rit nu nog maar in hoofdlijnen vastligt, zijn er al voldoende zaken bekent om jullie alvast te informeren (en hopelijk al te enthousiasmeren).

We zullen starten in de omgeving van Ter Apel. Daar kan dan een welkomstdrankje genomen worden, al dan niet met wat lekkers. Dan gaat de route langs de oostgrens van Groningen naar een leuke en aparte locatie waar uitstekend geluncht zal worden. Heen zullen we in min of meer colonne rijden om op tijd aan te komen voor de gezamenlijke lunch en om goed de omgeving te kunnen zien (geef natuurlijk wel de route voor als het ergens mis gaat).

Na de lunch zal, zonder begeleiding maar met routebeschrijving, een andere route terug naar Ter Apel genomen worden.

Omdat voor de meesten van jullie Ter Apel wat verder weg ligt, zal er wat later maar stipt om 11.00 uur gestart worden en zal om 16.00 uur de toerrit er op zitten.

Na afloop kan er eventueel bij de aankomstplek gedineerd kunnen worden door degenen die daarin geïnteresseerd zijn. Voor degenen die willen overnachten, bevinden zich dicht bij start en finish een hotel en een aantal B&B’s waar het prima overnachten is. Ook heeft Ter Apel een mooie camping waar overnacht kan worden.

Goed, tot zover de aftrap. Verdere details en invulling zullen in mei volgen.

Vriendelijke groet,
Nanda en Gerard Buter (13982)