keer terug naar de vorige pagina

Asteria Knapzakkentoer en Oldtimer treffen

27-28 juli 2019 - Venray

www.venrayoldtimercity.nl

Stichting Venray Oldtimer Toertocht – V.O.C. is in 1994 voor de eerste keer bij hotel Asteria van start gegaan en sinds 1997 is het evenement op de pleinen in het centrum van Venray. Dit jaar dus al voor de 25ste keer.

Venray Oldtimer City organiseert de Asteria Knapzakkentoer van 130 km op zaterdag 27 juli, en het oldtimer treffen op zondag 28 juli waarbij men de optie heeft tussen een rit van 50 of 80 km. in de mooie omgeving van Limburg / Brabant.

Auto’s van 1985 en ouder zijn van harte welkom, bijzondere auto’s welke jonger zijn dan 1985 kunnen na overleg met het bestuur mogelijk toegelaten worden.

De laatste jaren is er een constante deelname van ruim 300 klassiekers op de zondag, niet alleen uit Nederland maar ook België en Duitsland. Een enkele oldtimer zelfs uit de begin jaren van de vorige eeuw. Het bestuur, samen met de hulp van vrijwilligers, streven er naar om ieder jaar opnieuw het een geweldig evenement te laten worden voor deelnemers en toeschouwers. Een ander streven is om dit evenement toegankelijk te houden voor een grote groep oldtimer liefhebbers. Door onze trouwe sponsors die ons al jaren steunen kunnen we de kosten voor de deelnemers dan in balans houden.

In samenwerking met VENRAY BLOEIT zullen ook op het Gouden Leeuw Plein extra activiteiten zijn. Zo is er vanwege het 25 jarig jubileum een extra groot springkussen en kunnen er een aantal ter beschikking gestelde auto’s beschilderd gaan worden. Tevens zullen er ook op dit plein horeca activiteiten plaatsvinden.

Voor de jongeren onder ons is er een “Selfiewedstrijd”. Selfies gemaakt in Venray met als onderwerp Venray Oldtimer City kunnen die dag worden ingestuurd en dingen mee naar leuke prijzen.

Het muzikale gedeelte wordt ook dit jaar weer verzorgd door de bekende band “De Peelzwervers” in hun bijna originele formatie zoals in de jaren 60-70-80.

Traditioneel is er het goede doel waar we de aandacht voor vragen. Dit jaar is dit: Wens Ambulance Limburg

De stoommachine en het orgel van de familie Linders uit Venray zijn niet te missen vaste deelnemers. Ook doedelzakspeler Willems is dit jaar weer aanwezig

Onze reporter Sjang Vollenberg zal over de pleinen zwerven en interviews doen om meer te horen over de eigenaar en zijn automobiel en om reacties van het publiek te horen.

Dit alles valt samen met een van de koopzondagen . Behalve de mooie automobielen zijn ook de winkels in Venray een extra uitnodiging voor een bezoek aan dit evenement.

Rond 16.00u zal de uitreiking van de prijzen zijn van de door de jury genomineerde auto’s.

Via onze website kunt u uitgebreidere informatie vinden www.venrayoldtimercity.nl De mogelijkheden voor een arrangement bij hotel Asteria om van dit laatste weekend in juli te genieten in Venray zijn daar terug te vinden.

Om het 25-jarig jubileum nog meer kracht bij te zetten zal ook de zogeheten “Night of the Roaring Oldies” na een aantal jaren van afwezigheid weer terugkomen. Deze nachtrit van ongeveer 120 kilometer zal plaatsvinden op zondagochtend 1 september 2019 om 4.00 uur en worden afgesloten rond 9.00 uur met een uitgebreid Engels ontbijt. Zie ook hiervoor onze website.

Het bestuur hoopt weer veel deelnemers en toeschouwers te mogen begroeten in het centrum van Venray Tot het weekend van 27-28 juli 2019!