keer terug naar de vorige pagina

Koffiebabbel

Zondag 27 oktober 2019 - Schipluiden

Zondag 27 oktober is er een koffiebabbel, dit keer in het mooie Delfland in de regio Rotterdam bij Vlietzicht in Schipluiden.

Verscholen in de natuur tussen Rotterdam, Vlaardingen, Schiedam en Den Haag ligt Vlietzicht. Door de natuurlijke en enigszins verborgen locatie op steenworp afstand van de Randstad wordt Vlietzicht omschreven als “een goed bewaard geheim”.

In de 17e eeuw was er behoefte aan een veerverbinding tussen Delft en Maassluis. In 1645 werd er een trekvaartdienst tussen deze steden opgestart, Vlietzicht ligt aan de kade van deze trekvaart. Het natuurgebied is bijna nog helemaal in tact gebleven vandaar dat het hier zomers ontzettend druk is met wandelaars en fietsers.
Als het weer het toelaat maak gerust een wandeling of huur een bootje.

Hoe kom je er?
Doe eens gek en wijk gedeeltelijk van je navigatie af; neem de afslag Schiedam Noord, zoek via de navigatie de Harreweg op en neem daarna de 2e weg links, de Veenweg – Oostveenseweg - bij kruispunt “Het Kapel” rechtdoor - weg gaat over in Willemoordseweg - aan het einde komt u aan bij Vlietzicht.

Verbaas je onderweg over het boeren landschap, de smalle kronkelweggetjes, maar pas op voor tegenliggers en rij niet te hard. Je komt over de nieuwe A4; de aanleg hiervan heeft ongeveer 50 jaar liggen wachten op realisatie.

Bij het restaurant aangekomen wachten wij jullie op met koffie of thee, met zelfgemaakt gebak. Helaas moet er voor dit clubevenement een kleine eigen bijdrage van € 2,50 per person gevraagd worden. We hopen dat jullie dit niet weerhoudt om toch te komen.

Om 11.00 uur begint de Koffiebabbel.

Aanmelden (+ betalen) voor deze koffiebabbel kan tot uiterlijk 13 oktober 2019 en de inschrijving opent binnenkort hieronder.

Graag tot ziens in Schipluiden

Annemiek van Puffelen