keer terug naar de vorige pagina

Jaarevenement / Elfstedentocht

6-8 september 2019 - Leeuwarden

Het moment dat je dit clubblad ontvangt is bijna elk jaar de periode waarin de temperatuur regelmatig onder het vriespunt komt. Of dat op dit moment het geval is weet ik niet, maar de meeste Elfstedentochten vonden plaats in deze maand. Weerprofeet Piet Paulusma kondigde een stevige winter aan, maar of die voorspelling is uitgekomen, dat weet ik natuurlijk niet. Maar wat ik wel weet, is dat als het wel vriest, de Friezen ontdooien.

De eerste routes zijn al verkend en de locatie is vastgelegd. Het logo is ontworpen. De stempels zijn in bestelling en de medailles gaan onder de pers. Al 3 keer eerder werd de Elfstedentocht georganiseerd voor en door de Fiat 500 club. Enkele autoclubs, waaronder de Belgische Abarthclub en Jaguarclub, gebruikten onze routes. We organiseren de Elfstedentocht dit keer tijdens het jaarevenement in het eerste weekend na de schoolvakanties. De start en finishplaats is camping ‘de Kleine Wielen’ vlak bij Leeuwarden. Er is een apart eiland voor ons gereserveerd waar vrijwel alle activiteiten plaats gaan vinden. De camping ligt op enkele honderden meters verwijderd van de Bonkevaart, de beroemde finishplaats van de schaatselfstedentocht.
In de buurt zijn ook voldoende andere overnachtingsmogelijkheden te vinden. Niet voor niets was Leeuwarden in 2018 culturele hoofdstad van Europa met de daarbij behorende accommodaties.

We rijden de tocht in twee dagen, dus redelijk relaxed. De Elfstedentocht is de tocht die je eens in je leven moet hebben gereden. Dit is de kans om dat op een comfortabele en leuke manier te doen met je Fiat 500. Opgeven kan vanaf medio mei via de website van de club.

Noteer dus 6-7-8 september 2019 met dikke Friese koeienletters alvast in je agenda.
Oant Sjen!

De Rayonhoofden:
Syds Wiersma (7186)
Johannes Dijkstra (11500)
Henk Hillebrand (7575)
Johan van der Goot (1878)

elfstedentocht@fiat500club.nl