keer terug naar de vorige pagina

250 jaar auto

5-6 oktober 2019 - Helmond

in het kader van het 250 jarig bestaan (Cugnot 1769) van de auto organiseert het NCAD in het weekend van 5 en 6 oktober de verjaardag van de auto op de Automotive Campus in Helmond. Tevens vieren we het 10 jarig bestaan van de Automotive Campus.

Op het Campus-terrein willen we 10 decennium pleinen bouwen met per plein 10 bijzondere voertuigen op het gebied van innovatie van technologie, design of maatschappelijke relevantie bv massa motorisering. We zouden het erg leuk vinden als we ook auto's van uw leden zouden kunnen plaatsen op een decenniumplein, bijvoorbeeld jaren zestig of zeventig ihkv massamotorisering.

Diegenen die een auto willen plaatsen op de decenniumplein kunnen dit doen op zaterdag of op zondag of op beide dagen. Er is continu bewaking; 4 man overdag en 1 man 's nachts. Het terrein is 's nachts ook afgesloten middels slagbomen.

Naast de bijzondere oldtimers die wij willen eren, kijken we ook naar de toekomst zodat 10 tot 20 studenten teams worden uitgenodigd met hun auto's waarvoor KIVI VT https://www.kivi.nl/afdelingen/voertuigtechniek ook een Award gaat uitreiken. We vragen de studenten om in hun betoog een link te leggen naar het verleden.

Voorafgaand aan het weekend gaan we ook een debat organiseren met TNO en TU/e over de aandrijflijnen van de toekomst. Daarnaast zijn er nog lezingen over erfgoed in het algemeen en over de toekomst van mobiliteit en aandrijflijnen, waarbij kennis van het verleden cruciaal is om goed onderbouwde prognoses voor de toekomst te kunnen maken.

Al deze side events staan ook in het teken van 250 jaar auto. Leden die het leuk vinden om hun auto tentoon te stellen op een decenniumplein kunnen een mail sturen naar: Margaretha Werinussa