keer terug naar de vorige pagina

Roparit

Vrijdag 27 april 2018 - Dalen

turfrunners.nl/roparit/

RopaRit, een mooie rit met een nog mooier doel

Op 27 april 2018 is het weer zover. Na het succes van vorig jaar staat de 2e RopaRit op het programma. De RopaRit is een toertocht voor o.a. cabrio’s, klassieke auto’s maar ook voor alledaagse auto’s. De rit voert door de mooie omgeving rondom het Drentse Dalen. Het doel van deze rit is geld binnen halen voor de palliatieve zorg voor mensen met kanker ofwel, de RopaRun.

Tijdens het komende pinksterweekend zal een team uit Dalen / Coevorden deelnemen aan de RopaRun. Dit team, de Turfrunners, wil met de organisatie van de RopaRit geld voor het goede doel op halen.

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs én Hamburg naar Rotterdam waarbij deelnemers, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Een avontuur voor het leven genoemd. Dat blijkt overigens ook uit het motto: "Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven". Een Roparunteam bestaat uit acht lopers, die ieder gemiddeld zo'n 65 kilometer hardlopen, oftewel meer dan 1 1⁄2 marathon. Daarnaast bestaat een team uit minimaal 4 fietsers, catering, fysiotherapeuten, chauffeurs, navigators en begeleiders. Naast de sportieve inspanning moet er ook een inspanning geleverd worden om geld op te halen voor het goede doel. Wij doen dit o.a. door het organiseren van de RopaRit

Op 27 april a.s. zullen wij een mooie route gaan rijden door de prachtige omgeving rondom Dalen. Vorig jaar was de Mazda MX5 club te gast en reed mee, dit jaar willen we ook de Fiat 500 club uitnodigen mee te rijden. De route zal gereden worden met een duidelijk routeboek en onderweg zal er een lunch worden verzorgd voor de deelnemers. We proberen de kosten zo laag mogelijk te houden en bepaalde zaken door sponsoren te laten invullen om het grootste deel van het inschrijfgeld ten goede te laten komen aan de RopaRun.

Het inschrijfgeld bedraagt € 15,00 per persoon incl. koffie bij de start en een lunch onderweg. Schrijf je dus snel in voor deze prachtige rit en steun hiermee het goede doel.
Kijk op de webiste voor meer informatie en voor de aanmelding.