keer terug naar de vorige pagina

34e Nationale Oldtimerdag Lelystad

Zondag 17 juni 2018 - Lelystad

www.oldtimerdaglelystad.nl/

Op zondag 17 juni a.s. vindt de 34e editie van de Nationale Oldtimerdag plaats, de grootste en gezelligste oldtimermeeting in ons land. Al jaren is de derde zondag in juni Lelystad een begrip. Vierhonderd originele historische automobielen verzamelen zich op Vaderdag in de hoofdstad van Flevoland op een sfeervolle locatie langs de Bataviaboulevard. Met de Bataviawerf, Erfgoedcentrum Nieuw Land en Batavia Stad (‘365 Days of Fashion’) als meewerkende buren en met gezellige terrassen aan het water.

De Nationale Oldtimerdag biedt u een fascinerend overzicht van de automobielgeschiedenis. Het wordt ook ditmaal een dag met zeldzame automobielen en opmerkelijke presentaties waaronder een eerbetoon aan de T-Ford, 70 jaar Porsche 356, 70 jaar Morris Minor en het 11e lustrum van Lamborghini. In overleg met de Unesco presenteren we tevens voor de tweede maal een overzicht van de vroege autoperiode (1890-1918) onder de naam ‘Belle Epoque’.

Het programma begint om 09.00 uur en wordt omstreeks 17.00 uur afgesloten. De deelnemers stellen zich op voor een jurypresentatie. Aansluitend is er een toertocht van omstreeks zestig kilometer in de landelijke omgeving van het jonge polderlandschap. Iedere leeftijdsklasse kent zijn eigen winnaars en daarnaast zijn er prijzen voor de mooiste auto kleding combinatie en de mooist gepoetste auto wordt gekozen tot winnaar van de ‘Turtle Wax Twinkle Show’. Op basis van het aantal toegekende punten is er een overall winnaar met als titel ‘The Best of the Show’, beloont met de Vredestein Prix d’Historique wisselbokaal.
De categorie-indeling is als volgt:
- Klasse A/B (Ancester, Brass en Veteran), automobielen tot en met 1918
- Klasse C (Vintage), automobielen van 1919 tot en met 1930
- Klasse D (Post Vintage), automobielen van 1931 tot en met 1945
- Klasse E (Post War), automobielen van 1946 tot en met 1960
- Klasse F (Modern), automobielen van 1961 tot en met 1970
- Klasse bedrijfsautomobielen tot en met 1975
- Masterclass met de winnaars van eerdere jaren

Note: recreations, remakes en replica’s van voor 1970 zijn, buiten mededinging, alleen welkom als kijkobjecten (aangeven bij inschrijving).

Jaarlijks komen er gemiddeld 20.000 enthousiaste bezoekers een kijkje nemen bij deze indrukwekkende rijdende collectie historische automobielen onder het motto ‘Erfgoed dat beweegt’. De deelnemers (maximaal vier inzittenden per automobiel) krijgen enkele consumpties en lunchpakketten. Na afloop krijgt iedere deelnemende automobiel een aantrekkelijke attentie. Met het aan u toegekende startnummer speelt u mee in de Classic Car Tombola met verrassende prijzen. De Nationale Oldtimerdag kent geen inschrijfgeld en is voor publiek vrij toegankelijk. Komt u een dag tevoren, dan kunt u boeken voor een speciaal oldtimerarrangement in het 4-sterren Apollo Hotel City Center Lelystad tegen een aantrekkelijk tarief waarbij ontbijt en bewaakte nachtstalling zijn inbegrepen.

Inschrijving via de website