keer terug naar de vorige pagina

Daolerrit

Zaterdag 28 april 2018 - Dalen

Heeft u zich al opgegeven voor één van de mooiste ritten van het jaar? Op zaterdag 28 april bent u van harte welkom in Dalen bij “De Daoler rit”.

Anders dan in de eerdere aankondiging zal de startlocatie niet in het centrum zijn, maar bij de hoogste molen van Drenthe “museummolen Jan Pol” (na inschrijving/betaling zult u de adresgegevens ontvangen).

Wilt u zich nog opgeven vul dan het aanmeldingsformulier hieronder in. Doe dit uiterlijk voor 1 april 2018.

We vertrekken tussen 10.00 en 10.30 uur.

De route vereist rust en kalmte aangezien er verschillende prachtige plekken zijn om te stoppen, te kijken en vooral te genieten.

De kosten voor de rit zijn € 12,50 voor volwassenen, € 7,50 voor kinderen van 5-12 jaar en kinderen tot 5 jaar zijn gratis.

Voor vragen kunt u mailen naar: netje16@ziggo.nl

Voor wie een dag eerder wil komen
RopaRit, een mooie rit met een nog mooier doel
Op 27 april 2018 is het weer zover. Na het succes van vorig jaar staat de 2e RopaRit op het programma. De RopaRit is een toertocht voor o.a. cabrio’s, klassieke auto’s maar ook voor alledaagse auto’s. De rit voert door de mooie omgeving rondom het Drentse Dalen. Het doel van deze rit is geld binnen halen voor de palliatieve zorg voor mensen met kanker ofwel, de RopaRun.

Tijdens het komende pinksterweekend zal een team uit Dalen / Coevorden deelnemen aan de RopaRun. Dit team, de Turfrunners, wil met de organisatie van de RopaRit geld voor het goede doel op halen.

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs én Hamburg naar Rotterdam waarbij deelnemers, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Een avontuur voor het leven genoemd. Dat blijkt overigens ook uit het motto: "Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven". Een Roparunteam bestaat uit acht lopers, die ieder gemiddeld zo'n 65 kilometer hardlopen, oftewel meer dan 1,5 marathon. Daarnaast bestaat een team uit minimaal 4 fietsers, catering, fysiotherapeuten, chauffeurs, navigators en begeleiders. Naast de sportieve inspanning moet er ook een inspanning geleverd worden om geld op te halen voor het goede doel. Wij doen dit o.a. door het organiseren van de RopaRit.

Op 27 april a.s. zullen wij een mooie route gaan rijden door de prachtige omgeving rondom Dalen. Vorig jaar was de Mazda MX5 club te gast en reed mee, dit jaar willen we ook de Fiat 500 club uitnodigen mee te rijden. De route zal gereden worden met een duidelijk routeboek en onderweg zal er een lunch worden verzorgd voor de deelnemers. We proberen de kosten zo laag mogelijk te houden en bepaalde zaken door sponsoren te laten invullen om het grootste deel van het inschrijfgeld ten goede te laten komen aan de RopaRun.

Het inschrijfgeld bedraagt € 15 per persoon incl. koffie bij de start en een lunch onderweg. Voor meer informatie en opgave zie de clubsite en/of de roparun website

Wij heten u allen van harte welkom in ons mooie Dalen.

Tevens namens de organisatie van de Roparit, Familie Horsting