keer terug naar de vorige pagina

Rugzakrally

25-27 mei 2001 - Scheveningen

Afgelopen vrijdag 25 vertrokken om 11.01 uur de eerste deelnemers voor de Rugzakrally. Voor het Kurhaus in Scheveningen startte als eerste de equipe Barnhoorn / Barnhoorn voor de etappe richting Simpelveld. Via een aanlooproute over de snelweg werd TC 2 in St. Michielsgestel aangedaan. Vanaf hier werden de binnenwegen van Brabant en Belgie onveilig gemaakt om na ruim 7,5 uur rijden bij Huize Daminaan in Simpelveld te arriveren.

Alle begin is moeilijk en veel deelnemers liepen enorme tijdstraffen op. Na een uitgebreide uitleg aan het eind van de avond begon iedereen de volgende dag vol goede moed met de tweede sectie richting de Ardennen. Sectie 3 en 4 waren uitgezet over mooie binnenwegen in de Ardennen en de eerste deelnemer kwam rond de klok van 5 uur weer terug in Simpelveld. 's Avonds bij de BBQ kwamen de sterke verhalen naar boven en werd er gezellig nagepraat over de eerste twee dagen.

De volgende dag iedereen vroeg uit de veren omdat de eerste deelnemers al om 08.31 uur vertrokken. Het was in de Sport-klasse ongemeen spannend. Het verschil tussen nr. 2 en 3 was slechts 10 punten!. De laatste etappe was voor de koplopers in de Nuova-klasse een anti-climax. De equipe Bos/Zwanenburg moest door problemen met de aandrijfassen uitvallen zodat de equipe Verhey/Vriends ongehinderd de zege kon binnenhalen. In de Sportklasse was de roem en de eer weggelegd voor de equipe Van Gils/De Haas met op de tweede plaats de equipe De Groot/De Groot en als derde eindigde de equipe Derksen/Van Kessel.

Veel deelnemers kijken terug op een zeer geslaagde Rugzakrally en zijn inmiddels besmet met het rally-virus. Na afloop waren veel gehoorde uitspraken: "Kunnen we ons alvast inschrijven voor volgend jaar" en "een bijzonder geslaagd en goed georganiseerd evenement, petje af".

Rudi Baas maakte in Scheveningen een serie digitale foto's, waarvan we hier een selectie tonen: