keer terug naar de vorige pagina
Welkom op de pagina van
Johan en Martine Wiersma
(laatst gewijzigd: 2/9/2020)


Dag alle andere Fiat 500 fanatiekelingen, wij wensen jullie een mooi 2012 fiat 500 jaar met heel veel mooie ritjes !

Al geruime tijd hadden wij het erover gehad. Nu hebben we het over de aanschaf van een klein Fiatje. Het 500'tje. In september 2003 hebben we de knoop doorgehakt.

Zoals het voor velen van jullie ook zo zal zijn geweest, begon onze zoektocht op het world wide web. Daar vonden we een Fiatje cabriolet. Een leuke blauwe (456). Veel te duur voor ons. Andere 500'tjes hebben ook onze aandacht gekregen maar een autootje naar onze smaak kwam er maar niet.

Enige weken later hebben we, gewoon zomaar, onze garagehouder aangesproken. Aan hem hadden we gevraagd om ook eens om zich heen te kijken naar een leuk exemplaar. Een week later vertelde hij dat er in de garage (hij had een stalling onder zijn bedrijf) wel een leuk Fiatje stond van een klant die hem kwijt wilde. Vol enthousiasme heb ik een afspraak gemaakt voor een bezichtiging.

Het moment van de afspraak was gekomen. Eenmaal aangekomen bij de auto bleek het om een blauwe te gaan. Inderdaad …..456. Ook zat er een roldak op. Toen drong het tot mij door. Het was de Fiat die ik als eerste op internet had gezien!

Zeer verheugt ging ik naar huis terug. Dezelfde dag ben ik teruggegaan met mijn vriendin naar het autootje. Ik had haar nog niet verteld dat het ging om de blauwe rugzak die ik ooit op het internet zag. Ook zij was net zo verrast als ik bij de eerste ontmoeting met de auto.

Uiteindelijk zijn we de prijs overeengekomen met de oude eigennaar. Nu rijden we met veel plezier ‘in de rondte’.
Achteraf blijkt dat dit type fiat 500 alleen geschikt is voor ons, omdat de rolstoel van mijn vriendin in een Fiat zonder roldak gewoonweg niet past.

Het heeft vast zo moeten zijn; “zeggen wij maar”.

Een luchtgekoeld D-tje uit 1964. Een orginele cabrio coach, altijd in Nederland geweest en nog nooit
afgekeurd. De orginele bekleding
zit er nog in.
Een luchtgekoeld D-tje uit 1964. Een orginele cabrio coach, altijd in Nederland geweest en nog nooit afgekeurd. De orginele bekleding zit er nog in.

Een frisse neus gehaald in het hoge Noorden (Lauwersoog)
Een frisse neus gehaald in het hoge Noorden (Lauwersoog)

Haar reismaatje (lidnr.:12567)
Haar reismaatje (lidnr.:12567)

Onze trouwdag. Samen met de gehuurde bus van Coulant touring. Dit is een Scania uit 1957 die we hadden om samen te touren met familie en vrienden.
Onze trouwdag. Samen met de gehuurde bus van Coulant touring. Dit is een Scania uit 1957 die we hadden om samen te touren met familie en vrienden.

Is ze geen plaatje?
Is ze geen plaatje?

Adresgegevens
Woonplaats:   Groningen
Lidnummer:   12345
e-mail adres:   e-mail Stuur een e-mail

Reacties
(nog geen reacties ontvangen)